Cultuur & Onderwijs

E.H.B.O Dalfsen/Hoonhorst

E.H.B.O-cursussen in Trefkoele+ worden gegeven door de E.H.B.O vereniging Dalfsen- Hoonhorst. Voor meer informatie over E.H.B.O cursussen kunt u kijken op de website van E.H.B.O Dalfsen- Hoonhorst.

Christelijke Muziekvereniging Excelsior Dalfsen

Excelsior is een moderne, dynamische vereniging met jarenlange ervaring. Elke dinsdagavond wordt er geoefend door enkele afdelingen. De vereniging bestaat uit zes afdelingen: Fanfare, Marching Percussion Band, Majorettes, Minirettes, Miniminirettes en Blaaskapel De Vechtboerties. Deze afdelingen verzorgen diverse optredens in en rond Dalfsen. Voor meer informatie over Muziekvereniging Excelsior Dalfsen kijkt u op de website.

Muzieklessen Saxofoon en Klarinet | Dhr. A. Eek

De heer Eek geeft al vele jaren klarinet- en saxofoonlessen in Trefkoele+. Voor meer informatie over zijn lessen kunt u contact met hem opnemen via telefoonnummer 0572-391763 of u bezoekt zijn website.

Muzieklessen Piano | Mevr. M. Nefkens

Mevrouw Nefkens geeft al vele jaren pianoles in Trefkoele+. Voor meer informatie over pianoles kunt u contact met mevrouw Nefkens opnemen via telefoonnummer 0522-259304.

Salonorkest Spoom

orkest-spoom-devIn Salonorkest Spoom spelen gevorderde amateurmusici salonmuziek uit de jaren 1910-1950. Het orkest bestaat sinds 1997 en kan putten uit muziek afkomstig van orkesten die speelden op de schepen van de Holland America Lijn. Met strijkers én blazers is het geen kamermuziek meer wat we spelen; eigenlijk is het salonorkest de voorloper van big band – maar dan wel in het klein.

Spoom speelt op recepties en partijen, op dinerdansants en op koffie- en theeconcerten. Voor de bewoners van woonzorgcentra hebben wij een speciaal programma, ‘De Bonte Dinsdagavondtrein’. Voor veel bewoners is dat een feest van herkenning. Omdat wij, behalve voor de zang, geen geluidsversterking gebruiken, zijn we heel geschikt voor bijeenkomsten waarop mensen ook graag nog met elkaar een gesprek willen voeren. En voor gelegenheden waarbij men graag wil dansen, hebben wij een speciaal dansprogramma.

Contactgegevens:
Salonorkest Spoom
p/a Elias Prieshof 1
7955 BA IJhorst

Telefoon:
06 29 09 07 66

E-mail:
info@salonorkestspoom.nl

Website:
www.salonorkestspoom.nl

Volgens ons ook op Facebook!

Senioren popkoor Dalfsen | Just for fun

Just-for-fun

Meer vrije tijd en  zin om iets vrolijks te doen ?

Kom dan naar Just for Fun en begin de week met zingen!

Het koor is enthousiast, heeft humor en is jong van geest.
Het repertoire bevat voornamelijk Engelstalige popmuziek en wordt in samenspraak met de leden samengesteld. Kennis van notenschrift is niet nodig.

Zij repeteert iedere maandagmorgen van 10.00 – 12.00 uur in de Panoramazaal van de Trefkoele +, Ruigedoornstraat 108, te Dalfsen.

Het koor staat onder leiding van de enthousiaste dirigente Dian Heerema uit Zwolle.  Zij is afgestudeerd aan het conservatorium en is een veelzijdig, professioneel musicus.

Ons zangseizoen loopt van begin september tot eind mei en/of begin juni.

Heb je ook zin om mee te doen, kom dan gerust eens kijken en meedoen. Iedereen boven de 55 jaar die van zingen houdt is welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tineke de Vries, 06.25363195 of tdevriesdrent@gmail.com

Vrouwen van nu | Themabijeenkomsten

Regelmatig maken de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen gebruik van Trefkoele+. Vrouwen van Nu, afdeling Dalfsen organiseren verschillende themabijeenkomsten. Voor meer informatie over de themabijeenkomsten of over de andere activiteiten die de NBvP aanbiedt kijkt u op de www.vrouwenvannu.nl.